TOVBANEN

Prisliste

Første tur: 185 kr/25 Euro

Efterfølgende ture: 90 kr/13 Euro*

*Skal ske i umiddelbar forlængelse af 1. tur, mens man har udstyret på!!

Der kan betales med surt tjente kr., børnepenge, jysk muld, sorte penge, Mobilepay, Euro og de fleste betalingskort.

 

Åbningstider 2021

Tovbanen har åben fra  den 26. juni til 14. august 2021.

Vi har åben dagligt fra kl. 10 til 17.

Naturstyrelsen har forbeholdt sig ret til andre kan gøre brug af området til andre formål. Skulle det ske, vil det blive annonceret på denne side og på Facebook.com/tovbanen senest 14 dage før.

Lukkedage 2021:

Praktisk information

Tovbanen ligger ved Opalsøen, Allinge, ikke langt fra Hammershus. Kør mod Hammerhavn. Når man kommer til Sænevej, er der skilte mod Tovbanen.dk.

 • Medbring badetøj og håndklæde (man ender i vandet)
 • Neoprenshorts er obligatoriske, men kan lånes på stedet.
 • Der er omklædningsrum til rådighed
 • Billetter købes i teltet mellem Opalsøen og Hammersø
 • Minimumsalder 6 år
 • Løse genstande som smykker, ure, briller, kameraer mm. medbringes på eget ansvar.
 • Er man afhængig af briller, bør de fastgøres med en brillesnor
 • Langt hår bør sættes op med hårelastik
 • Det er muligt at låne klipklapper til turen op til start (der er ca. 500 meter fra teltet til starten af Tovbanen)
 • Der er toilet ved shelterpladsen og på Hammerhavn
 • Ingen tidsbestilling. Mød bare op.
 • Max. vægt 120 kg.

Fakta om Tovbanen

Tovbanen så dagens lys i år 2000. Vi havde et lille teambuilding firma. En dag snakkede vi om, at det kunne være sjovt at lave en lang tovbane på tværs af søen.

Der blev indkøbt et 400 meter langt reb, som blev spændt på tværs af søen mellem et par træer. Det var lidt spændende at skulle prøve som den første og havde ingen ide om, hvor stærkt det ville gå. Af sted det gik. Det gik stærkt, men da vandet kom tættere på, tog farten af og landingen blev fin.

Tovbanen blev brugt til et par teambuilding arrangementer og i 2001 blev den første gang åben for offentligheden. Der var i mellemtiden købt endnu et reb, således at sikkerheden blev øget betydeligt, ligesom man nu havde mulighed for at styre, så man kom forlæns ned.

Tovbanen er gennem årene blevet udviklet på flere områder. Rebene har altid haft en brudstyrke på godt 6 tons og en diameter på 8 eller 10 millimeter. Seler og rebruller er af mærket Kong, som vi selv forhandler. Ankerpunkterne som i starten var træer, er skiftet ud med klipper. I bunden fik vi i 2002 placeret en 7 tons tung klippeblok, hvor rebene bliver gjort fast i. Tovbanen kan spændes op af en mand uden brug af taljer eller lignende. Der er blevet udviklet et bremsesystem, så man ikke køre ind i gummibåden.

Tovbanen bliver sat op og pillet ned hver dag. Det er et krav fra Naturstyrelsen. For os giver det også god mening, idet vi så kan inspicere rebene ved samme lejlighed.

Der har ikke været nogen alvorlige uheld. Der har været nogle få tilskadekomster. Hver gang prøver vi at analysere, hvordan vi kan undgå gentagelser. Vi har bl.a. ændret instruktionen flere gange, men ofte har kunderne andet at tænke på, og instruktionen skubbes lidt i baggrunden. Der har været nogle ligeved episoder, når folk svømmede på tværs under tovbanen i landingsområdet. Derfor har vi markeret hele landingsområdet og skiltet med badning/svømning under tovbanen er forbudt. Udover det har mindsket risikoen for uheld, giver det et hurtigere flow, når vi ikke skal vente på krydsende svømmere.

Tovbanen bliver hvert år godkendt af Force Technology, som ligeledes kommer på uanmeldt besøg i løbet af sommeren. Den er hver gang blevet godkendt uden anmærkninger.

 

Vi gør hvad vi kan for, at kunderne får en god og sikker oplevelse.